Märkliga djur

När man tittar i köttdisken i affären kan man ibland tro att grisar består av fläskfilé, kotletter och färs. Inget mer.

Eller att kor består av oxfilé, ryggbiff och färs.

En väldig massa styckningsdetaljer tycks liksom aldrig hamna i köttdiskarna. Så vad händer med resten? Blir alltsammans korv och köttfärs? Eller – slängs det, för att man inte tror att folk vet hur man lagar det? Nej, så illa kan det väl inte vara.

Jag vill ha mer att välja på! Jag vill inte behöva köpa hela grisen eller oxen för att kunna få alla styckningsdetaljer. (Även om det händer att vi köper ett ”helt” lamm.)

2 kommentarer

    • Lena22 april, 2011 kl. 14:14
    • Svara

    Jag tror att de bli korv och sånt. tror inte de slängs? Vi hittade fläsklägg i affären i alla fall.

    • sanne22 april, 2011 kl. 19:46
      Författare
    • Svara

    Nä, jag tror väl egentligen inte heller att det slängs. Men jag tycker det är tråkigt att det finns så lite att välja på.

    Sedan är det väldigt olika i olika affärer – man lär sig efter ett tag vilka affärer som har ett vettigt utbud, var man kan hitta fläsklägg och lever och till och med höns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.