Eftersom jag sett så många märkliga recept och varianter på stroganoff, så tänkte jag här skriva ner hur en stroganoff egentligen bör göras (enligt mig) – och hur den förstås blir allra godast.
Början beror förstås på om det är korv eller biff som ska tillredas. Ska det bli korv stroganoff, så börjar man med att hacka gul lök och fräsa den i smör. Sedan strimlar man falukorv och fräser med. Ska man göra en biff stroganoff så skippar man löken, strimlar bara kött och bryner i smör.
Därefter är det samma förfarande oavsett. Tillsätt rejält med tomatpuré (flera matskedar) och lite dijonsenap (typ en msk tror jag) och låt fräsa lite. Tillsätt därefter grädde och eventuellt (om du vill ha lite magrare sås eller mer sås än du har grädde) lite mjölk, dock max en tredjedel av vätskan. Låt puttra en stund; något längre om det är biff än om det är korv. Smaka av med salt och peppar om det behövs (brukar inte behövas när det är korv).
Servera med ris och någon grön grönsak :-)
(Egentligen så tror jag att den riktigt ursprungliga stroganoffen ska innehålla gräddfil/sur grädde, och ingen tomat, men dock senap.)
Pingback: Sanne skriver » Att använda de fina tomaterna