En av fördelarna med att jobba hemifrån är att man kan ta en paus och slänga ihop en deg och låta den stå på jäsning medan man jobbar vidare. Följande finns i bunken:
½ paket jäst
3 dl rågsurdeg (av min egen helt på en höft gjorda)
4 dl vassle
1 dl ”kärnmjölk”
en hutt rapsolja
lite havssalt
3 dl grovt dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl rågflingor
3 dl rågsikt
Vätskorna kommer sig av att jag och barnen gjorde smör och färskost (okej, osten är inte klar) igårkväll. Ongarna måste ju lära sig hur saker blir till, liksom. Och färskost kändes som en vettig användning för turkisk yoghurt med bästföredatum=innevarande datum.
3 pingar
[…] Vasslen hade jag i dagens goda bröd. […]
[…] Sannes inlägg om surdegsbröd: I helgens HD fanns en lång artikel om Pär Bergkvist – killen som käkat på 100 […]
[…] ← Bröd på jäsning Anonymitet och trovärdighet → […]