En av fördelarna med att jobba hemifrån är att man kan ta en paus och slänga ihop en deg och låta den stå på jäsning medan man jobbar vidare. Följande finns i bunken:
½ paket jäst
3 dl rågsurdeg (av min egen helt på en höft gjorda)
4 dl vassle
1 dl ”kärnmjölk”
en hutt rapsolja
lite havssalt
3 dl grovt dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl havregryn
1 dl rågflingor
3 dl rågsikt
Vätskorna kommer sig av att jag och barnen gjorde smör och färskost (okej, osten är inte klar) igårkväll. Ongarna måste ju lära sig hur saker blir till, liksom. Och färskost kändes som en vettig användning för turkisk yoghurt med bästföredatum=innevarande datum.
Pingback: » Färskost på nästintill för gammal yoghurt Sanne skriver
Pingback: Surt, sa degen « Välkommen in i röran!
Pingback: Färskost på nästintill för gammal yoghurt | Sanne skriver