Måstegöraslutpågräddenglass igen

Oöppnat paket med grädde i kylen. Gick ut den 24 augusti. Ja det blir så ibland när saker inte blitt som det var tänkt och så där.

Så jag öppnade paketet ikväll. Det var inget fel på det. Så det fick bli glassgörande. Fast det fanns bara ett ägg hemma. Därav blev glassreceptet det här:

2 dl vispgrädde, vispas

1 äggula, 2 msk socker, 1 msk vaniljsocker, vispas

1 äggvita, 1 msk socker, vispas till skum

En lagom mängds överblivna frysta björnbär, mixas i fruset tillstånd.

Alltsammans rörs ihop och hälls över i lämplig glassburk med lock och stoppas i frysen.

(Fast jag hade gladeligen satt i mig smeten rätt upp och ner som den var. Men det är väl som med kakdeg: det anses mer sofistikerat/mindre plumpt att tillaga eller frysa innan man äter.)

2 kommentarer

    • Anna R30 augusti, 2016 kl. 13:27
    • Svara

    Jag tror att du är något på spåret där. Jag är en utav de människor som stolt står för åsikten att smeten är godare än kakan. Eller degen för den delen. Och precis som du säger, det får man ju inte tycka, men jag hävdar ändå med en dåres envishet att färdig kakdeg skulle bli en storsäljare.

      • sanne1 september, 2016 kl. 09:56
        Författare
      • Svara

      Visst såldes det färdig kakdeg ett tag? Men sedan har jag inte sett det på länge. Så jag tror inte det blev någon försäljningssuccé. Jag tror att det är för enkelt att själv sno ihop ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.