Jag gillar rucola. Några blad rucola i tomatsalladen är fantastiskt gott.
Fast det går inte åt så många blad till en tomatsallad. Och i övrigt gör vi inte av med mycket rucola. Vi är inga stora salladsätare – det blir inte av att vi gör sallad mycket i övrigt.
Rucola är väldigt lättodlat. Därför känns det fånigt och onödigt att gå och köpa – det kan vi ju så lätt odla själva.
Men.
Rucola är som sagt var lättodlat. Och snabbväxande. Och går att så ganska tidigt.
Tomater tar tid på sig.
Det innebär att det finns en lång tid när vi har oändliga määngder rucola som ingen egentligen vill ha. Och när sedan tomaterna är mogna, så är rucolan full med bithål av ohyra, samt har gått i blom – och är inte alls god längre.
Ja, jag vet att det är en fråga om planering. Men det här med att lyckas så en separat gröda senare… är inte min starka sida.
Och så behöver jag ju veta: hur lång tid ska jag räkna med att rucolan tar?