Det här med att äta rester verkar ofta handla om att det ska vara en hel maträtt som består av det som blev över från en annan dag. Typ. Fast verkligheten handlar ju ofta mer om att liksom fortsätta på ett kedjebrev, där man stoppar i något från gårdagens mat i den nuvarande dagens mat. Nästan mer som en surdeg ;-) Men det låter liksom inte lika renlärigt restmatsmässigt :P
Ikväll blir det spenat- och mangoldsoppa:
- Det kvarvarande innehållet i en påse fryst hackad spenat
- En påse hemodlad förvälld infryst mangold
- Två små vitlöksklyftor
- Lite smör
- Två grönsaksbuljongtärningar
- En msk mjöl
- Vatten
- 3 dl kaffegrädde, inköpt idag till halva priset pga kort datum
- En äggula som blev över när sjuåringen gjorde kristyr i lördags
- Två frukost- eller lunchkorvar som blev över från i måndags kväll, skurna i slantar
- Fyra kokta ägg
Restmat är det ju inte riktigt. Men det innebär färre påsar och burkar i kyl och frys. Och sannolikt lite mindre matsvinn.