Idag har vi gjort korv. Eländigt nog hittade jag inte anteckningarna från ifjol, så vi fick titta på äldre anteckningar.
En styck vildsvinsstek 1238 g, skuren i bitar och halvfrusen, mald 2 ggr på det grova + 2 ggr på det fina (halva priset för sista dagen-kött, sedan infryst)
Oxfärs från Bokeslundsgården, ganska grovmalen 860 g, mald tillsammans med vildsvinsköttet de 2 sista ggr
ca 1 kg späck, mald på det fina 1 gg
ca 7 hg kall kokt potatis, mald på det fina 1 gg
5,5 dl buljong på potatisvatten + köttbuljongtärning
ca 1 l 3% mjölk, direkt från mjölkpaketet
1 msk hel vitpeppar, finmortlad
3 msk hel kryddpeppar, finmortlad
1 msk koriander, malen
1½ msk ingefära, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1½ msk salt
Arbeta massan ca 20-25 minuter, stoppa i korvskinn, och så vidare…
Vi har provkokt korv till lunch. Den smakade bra.