Ifjol odlade vi för första gången majrovor. Vi var på det hela taget väldigt nöjda med resultatet: vackra, rejäla rötter med så gott som inga angrepp, snabbväxande och ganska goda.
I år bestämde vi oss för att odla fler majrovor, både till antal och sort. Utöver fjolårets ”Purple top white globe” sådde vi även Guldboll. Dessutom sådde vi en liten rad svedjerova.
Resultatet har varit något sämre i år. Mer angrepp på Purple top-rovorna, vilket säkert beror på annorlunda väder och andra sådana skillnader samt kanske lite att de fått stå kvar för länge…? Guldbollarna är mindre angripna (fast ändå mer än fjolårets purple-rovor), men är å andra sidan smakmässigt mycket tråkigare samt alldeles för hårda och täta… och tråkiga.
Årets positiva överraskning är istället svedjerovan. Tålig, fantastiskt vacker, helt utan angrepp – och godast av dem alla, trots större rovor. Bland annat har jag gjort god cole slaw på den.